neljapäev, 9. juuli 2015

1.päev. Eesti-Läti-Leedu-Poola

Mina ja mu reisikaaslased saadame täna, 8.07, tervitused Poolast Jasionowy külalismajast. 
Alustasime sõitu täna hommikul kuskil pool kümme. Sõit kulges rahulikult, esimene peatus oli juba Rõngus, kuna otsustasime kaasa osta saiakesi :) Järgmine peatus oli kohe üle Läti piiri jõudmist ühes sealses väikeses poes, kust otsime juua-süüa õhtuks. 
Peaaegu terve Läti sõidu ajal sadas vihma ja temperatuur oli kuskil 15-18kraadi. Enne Leedu piiri tegime veel väikese peatuse Statoili tanklas ning selleks ajaks oli ilm juba ilusaks läinud ja sooja oli 26kraadi. Sooja ilma polnud eriti kauaks, üsna varsti peale Leedu piiri ületamist läks jälle vihmaseks. Leedus tegime peatuse ainult ühes tanklas, et end sirutada. 
Enne poola jõudmist, Kaunase linnas, saime suure vihma osaliseks. Vihma kallas nagu oavarrest ja tee peal oli täiesti nähtav veekiht. 
Poolas tegime veel väikese söögipeatuse Tir Portis, mis on väikene rekkameeste baar. Portsud olid seal ühe inimese kohta ikka tõesti suured ning kõhud saime väga korralikult täis. Meie väike majutus on umbes 100m kaugusel sellest baarist, nii et peale söömist sõitsime kohe siia ja vedasime oma asjad sisse. Maja on väga hubane ja mõnus. Meil on kaks eraldi tuba, ühes toas on 3 voodit(üks kaheinimese narivoodi ja kaks ühe inimese voodit all) , telekas, väike garderoob, katuseaken, vannituba ja pisike kööginurk, kus on külmkapp ja kraanikauss. Teine tuba on natuke suurem, 4 voodit(kaks narivoodit üleval ja kaks voodit all), samuti väike kööginurk, mis on natukene küll suurem teise toa omast, ning vannituba. Kõik on ööbimiskohaga rahul ja kindlasti soovitame ka teistele siia kanti sattujatele seda külalistemaja. Peremees on väga lahke ja sõbralik ning naeratab ilusti külastajatele :)
Praegu istume õues, joome mõned joogid, ajame juttu ja saadame päeva õhtusse.
Lisan mõned pildid ka ja järgmise sissekande teen homme :)

Läti: 




Veehoidla


Väike einestamine Statoili tanklas.

 Tir Portis söömine








 Meie öömaja Poolas.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar