laupäev, 11. juuli 2015

4. Päev, endiselt Ungari ja kuumaveeallikad.

Täna siis ärkasime hommikul 7 ajal, sõime, jõime kohvi ja läksime kuumaveeallikate juurde. Meie ööbimiskohast on see 15 minuti kõndimise kaugusel. Võtsime kohe 5-tunnise pileti ja veetsime siis viis tundi seal rannas lesides ja ujudes.
Veetemperatuur oli 33 kraadi ja õhutemperatuur oli 31 kraadi. Hea on ikka lõpuks saada ära külmast Eesti kliimast :) Kujutan täitsa ette, kuidas te meid kadestate :) Saime ühe päevaga kõik juba endale punase naha.
 Vesi oli tõsiselt mõnus ja soe, välja ei tahtnudki tulla sest hakkas natuke jahe. Vee sügavus oli 1.5-38 meetrit ja vesi oli päris selge. Ujudes oli põhja näha ja tekkis tunne, et põhi on madal, aga tegelikult ikka jalad põhja ei ulata.
Laenutasime sealt ka ujumisrõngaste moodi asjad, millega oli hea vees hulpida. Mingil põhjusel oli seal vees kuidagi raskem edasi ujuda kui tavalises järvevees. Ümbrus oli ka järvel väga ilus ja riided sai panna turvalisse kappi.
Kuumaveeallikate juures ära käidud saime siis kõndisime natukene Hevizi linna peal, ostsime mõned asjad, väikese prae ja 4 ajal liikusime Palatoni järve äärde, mis oli linnast 7 km väljas. See ei olnud küll nii soe vesi (24 kraadi) ja harjumatu oli vette minna, peale soojas vees hulpimist, kuid kuumale ilmale oli see hea jahutus.
Tagasi sõites käisime Aldi poes ja ostsime jälle söögi-joogikraami ning istusime natuke aega hotellis. Edasi läksime linna peale, et kuskil midagi süüa. Parasjagu oli ühes linnaosas mingi vabaõhukontsert ja rahvast oli päris palju.
Homme alustame umbes 9 ajal hommikul jälle sõitu, sihiga Horvaatia suunas, ning seal läheme Opaatiasse Aadria mere äärde. Kuid lõpetuseks lisan, et siia kohta tuleks järgmine kordki ja pikemaks ajaks, lausa kahju on ära minna.


















Pähklipuu.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar